Bam! Hier is de nieuwe TVR Griffith (fotospecial)

900

Slechts 1.250 kilogram droog aan de haak en een dikke, atmosferische V8: wat wil een mens nog meer?

Het leek er een tijdlang op dat de kleine, Britse sportwagenbouwer zou ophouden te bestaan. Deze nieuwe telg werd al een hele tijd geleden aangekondigd. Er werden heel wat teasers op de autominnende wereld losgelaten. Maar dat bleef zo lang duren, dat heel wat mensen dachten dat het altijd bij teasers zou blijven.

Maar hier is-ie dan eindelijk: de nieuwe Griffith. Met hypermoderne lijnen, maar toch duidelijk herkenbaar als een TVR. Het lage gewicht dankt de sportkar aan een chassis én koets die werden vervaardigd uit koolstofvezel.

Onder de kap ligt een 5-liter grote, atmosferische V8 die geshopt werd bij Cosworth. Via een handgeschakelde zesbak stuurt die het vermogen richting achterwielen.

Een andere reden waarom het gewicht binnen de perken bleef, is dat de auto niet werd volgepropt met allerlei technische snufjes. Een elektronisch servostuur en ABS: daar moet u het zo’n beetje mee stellen. Een auto voor wie de nodige stuurmanskunst in huis heeft dus. Al zorgt een perfecte gewichtsverdeling van 50:50 ervoor dat de auto heel erg goed op de baan ligt.

Wie er eentje wil zal nog wel wat geduld moeten oefenen. De eerste Griffiths zouden pas eind volgend jaar geleverd worden. De prijs voor al dat moois? 90.000 Britse pond, wat neerkomt op ongeveer 98.000 euro.

1

Picture 1 of 10

REACTIES