Belgische bondscoach neemt ontslag na 35 dagen

8

De 43-jarige Kempenzoon Tom Saintfiet heeft zonet via Facebook z’n ontslag als bondscoach van Trinidad en Tobago bevestigd. “Eigenlijk had ik na één dag al mijn ontslag moeten nemen.”

De 43-jarige Kempenzoon Tom Saintfiet heeft zonet via Facebook z’n ontslag als bondscoach van Trinidad en Tobago bevestigd. “Eigenlijk had ik na één dag al mijn ontslag nemen.”

Slechts 35 dagen is Tom Saintfiet bondscoach geweest van Trinidad en Tobago: dat is zelfs voor hem – bij Zimbabwe was hij 54 dagen coach, bij Bangladesh 55 – een record. Saintfiet nam zélf ontslag.

“Eigenlijk had ik op de eerste dag van mijn aanstelling al ontslag moeten nemen”, aldus Saintfiet in een reactie aan P-magazine. “Vanaf de eerste dag hebben zowel de TTFA (de voetbalbond, nvdr) als de voorzitter mij tegengewerkt. De voorzitter had zelfs op de eerste dag al aangekondigd dat hij er spijt van had dat hij me had aangenomen.”

Saintfiet moest Trinidad en Tobago klaarstomen voor WK-kwalificatiematchen tegen Mexico en Panama in maart, maar zover is het nooit gekomen.

“Er viel gewoon niet te werken in deze context”, aldus Saintfiet. “Ik heb nooit met de spelers kunnen werken die ik zelf wilde opstellen en ik kreeg ook niet de nodige omkadering in de technische staf.”

Saintfiet geeft enkele voorbeelden: “Ik had aangedrongen op een teammanager, maar die is er nooit gekomen. Nog erger is dat ik nooit met de spelers van mijn keuze heb kunnen spelen. Dan heb ik het niet in de eerste plaats over Khaleem Hyland: hij werd niet vrijgegeven door Westerlo omdat het geen officiële FIFA-wedstrijden waren. Waar ik veel erger aan til, is dat een aantal spelers waar ik op had aangedrongen, gewoon niet werden opgeroepen. Andere dan weer wél, maar daarvoor was het nodige papierwerk dan weer niet in orde.”

En zo houdt Saintfiet de eer aan zichzelf en moet de winnaar van de Oost- en Centraal Afrikaanse Champions League en – alweer – op zoek naar een nieuwe ploeg.

Concrete plannen heeft de bekendste onbekende Vlaming nog niet.

Lees ook Meer van deze auteur