Binnenkort hoeft u uw telefoon maar om de drie maanden op te laden

289

Wij zijn al blij als we onze smartphone al een hele dag lang kunnen gebruiken voor we het terug in de oplader moeten steken. Een ding is duidelijk: een batterij gaat nooit lang genoeg meeMaar binnenkort komt er een einde aan al uw batterij-frustraties!

Een paar bollebozen van de University of Michigan en Cornell University hebben een nieuw soort materiaal ontwikkeld. Met het magneto-elektrisch multi-ferroïsch materiaal hoeft u uw smartphone nog maar vier keer per jaar op te laden.

Dit ultradunne materiaal kan met een klein stroomstootje heen en weer schakelen tussen een positieve en negatieve pool. Inderdaad, het is ingewikkeld. Het gevolg is dat apparaten geen constante stroom meer nodig hebben. Enkele vlugge stroomstoten zorgen ervoor dat uw toestel tot honderd keer minder stroom zal verbruiken.

Wacht nog even om naar de winkel te hollen. Het duurt nog wel een tijdje voor de nieuwe batterij op de markt komt. Het is nog wachten tot 2030. Maar het zou een serieuze impact kunnen hebben op ons energieverbruik!

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur