Deze Pagani moet amper 6.800 euro kosten (foto’s)

26

Alleen: niet alles is wat het lijkt.

Alleen: niet alles is wat het lijkt.

De 26-jarige Chinees Liu Shengqi had één grote droom: een Pagani Huayra bezitten. Alleen: voor zo’n exclusieve, bloedsnelle Italiaan tel je meer dan één miljoen euro neer en Liu, die kwam nog wat centjes tekort. “Plus”, zo dacht de jongeman, “stel dat ik op een dag toch een Huayra heb, hoe ga ik dat ding dan onderhouden?” Zo’n Pagani gooit er dan ook een litertje of twintig aardsap per honderd kilometer door. Om nog maar te zwijgen over het dure onderhoud van de potente twaalfpitter.

Liu dacht na. “Wat als ik nu eens mijn eigen Pagani Huayra bouw, maar dan met elektromotor?” zo dacht hij. Enkele maanden later was zijn eerste ‘Supercar’, want zo doopte hij zijn product, helemaal rijklaar. Zijn eerste Supercar, want inmiddels heeft Liu een heuse productielijn opgestart.

Sportieve jongelingen met een niet al te dikke portefeuille, leggen omgerekend 6.800 euro op tafel voor de roadster Pagani-lookalike, met zes uitlaten – zoals het origineel – incluis. Uitlaten die geen halve milligram CO2 uitstoten. Voor dat geld hebt u een bom met vier hele pk’s onder de elektrokap, waarmee u als de wind goed zit 40 km/u haalt. Wie nog een kleine duizend euro oplegt, krijgt zelfs 10 paardenkrachten, waarmee de topsnelheid een duizelingwekkende 62 km/u bedraagt. Met volledig opgeladen batterijen geraakt u met een beetje geluk honderd kilometer ver. (SL)

Lees ook Meer van deze auteur