Deze radiowekker gebruikt de verse geur van croissants en koffie om u te wekken (foto)

166

Wakker worden met de geur van chocolade, de oceaan, verse toast of pepermunt?  Dat is vanaf nu alleen nog maar een kwestie van de juiste geurcapsule in de radiowekker te steken.

Als het aankomt op het oproepen van herinneringen en nostalgische gevoelens, is onze reukzin het meest krachtige zintuig. De reukzin staat het nauwst in contact met de hippocampus, een structuur in de hersenen die verantwoordelijk is voor ons geheugen.

Het aroma van koffie, de geur van nat gras of de geur van parfum zetten onze verbeelding in werking en zijn in staat om ons binnen de seconde naar een andere plek en tijd te transporteren.

Met dat gegeven in het achterhoofd ontwierpen ze de Sensorwake.  Da’s een alarmklok die een aangename geur verspreidt met bijhorend sfeerlicht en geluiden. Zo kan u kiezen tussen zeven mogelijkheden, gaande van nat gras tot de verse zeelucht.

Elke capsule is goed voor 30 wake-ups. Al is het natuurlijk wel balen als u wakker wordt en er staat helemaal geen koffie met croissants klaar, maar het vooruitzicht van werk en file.

 

REACTIES