Duizenden clowns zonder werk door film ‘IT’

824

Pennywise, de horrorclown uit de film ‘IT ‘, heeft  de mensen de stuipen op het lijf gejaagd.  Zo erg dat clowns wereldwijd minder opdrachten krijgen. Wat gaat dat geven als de film vanaf 6 september in de bioscoop draait?

Eerder dit jaar zorgden zogenaamde killer clowns  in Amerika al voor een opstoot van coulrofobie ofwel angst voor clowns. Nu de promomachine van de film IT  op volle toeren draait, trekt de World Clown Association (WCA) aan de alarmbel. 

Pam Moody, directeur van de WCA, laat weten  dat clowns wereldwijd steeds minder opdrachten krijgen. Dat gebeurt elke keer wanneer een angstaanjagende clown in een film of serie opduikt. Maar zo erg als nu was het nog nooit. Shows in scholen en op verjaardagsfeestjes worden massaal geannuleerd. Sommige mensen bellen zelfs de politie als ze een clown op straat zien.

In 1990 was er een gelijkaardig fenomeen toen de originele miniserie rond de horrorclown uitkwam. Moody laat ook weten dat clowns zich maar beter goed voorbereiden op de dag dat de film in de bioscoop te zien is.

Een goede clown kon vroeger op een verjaardagsfeestje zo’n 300 dollar verdienen. Maar dat zit er de komende tijd even niet meer in dankzij IT.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur