Episch gevecht tussen Mayweather en McGregor op komst

275

Het is nu al één van de felst bediscussieerde bokskampen ooit, terwijl er niet eens een tijdstip of plaats gekend zijn. Maar we voelen het aan ons water: de kamp tussen Mayweather en McGregor komt er, in tegenstelling tot eerdere berichten.

Het is nu al één van de felst bediscussieerde bokskampen ooit, terwijl er niet eens een tijdstip of plaats gekend is. Maar we voelen het aan ons water: de kamp tussen Mayweather en McGregor komt er, in tegenstelling tot eerdere berichten.

Voor wie deze twee heren nobele onbekenden zouden zijn – u bent net terug van Mars of was 20 jaar op zoek naar de verschrikkelijke yet – Floyd Mayweather is de 39-jarige Amerikaanse bokser die in 2015 de handschoenen aan de wilgen hing. Hij vocht 49 kampen die hij allemaal won, waarmee hij het record van Rocky Marciano evenaarde. Mayweather verdiende daarbij een slordige 700 miljoen dollar.

De 29-jarige Ier Conor McGregor is helemaal geen bokser maar een MMA-vechter. Hij werd wereldkampioen bij de vedergewichten én de lichtgewichten. Hij wordt wel eens vergeleken met Mohammed Ali, omdat hij voor de match een zwaar psychologisch spelletje speelt met tegenstanders door op hen in te praten. Bovendien is het bokstechnische zijn specialiteit in de kooi.

Die twee heren zouden tegen elkaar in de ring staan voor het duizelingwekkende bedrag van 100 miljoen dollar. En het is McGregor menens, want hij heeft ondertussen zijn bokslicentie aangevraagd – en gekregen. Bovendien zijn beide partijen met elkaar in gesprek om de kamp te organiseren, al zou dat ten vroegste volgend jaar zijn. Mayweather liet zich al ontvallen dat hij de handschoenen enkel terug opneemt indien het om een gevecht tegen McGregor gaat: “Omdat die wedstrijd zo intrigerend is. Een bokser tegen een MMA-vechter – één van de beste ooit. Hij is sterk en wanneer ik zijn gevechten bekijk, blijkt hij toch sneller dan ik dacht.”

Laat hier weten wie volgens jou zou winnen, daaronder kan je de beide heren aan het werk zien. (KA)

polls


REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur