Hoe ziet de cast uit de populaire tv-serie Flodder er vandaag uit? (foto’s)

21.150

De tv-serie Flodder werd een tijdje geleden door lezers van het tijdschrift Veronica Magazine uitgeroepen tot de beste Nederlandse tv-serie van de afgelopen 25 jaar. Gooische Vrouwen eindigde in de verkiezing op de tweede plaats, Baantjer staat op de derde plek. De drie series werden allen ook in Vlaanderen uitgezonden.

Flodder is de meest herhaalde serie op de Nederlandse tv. Net zoals bij ons het geval is met FC De Kampioenen, spreekt de komedieserie over het fictieve asociale gezin Flodder nog steeds vele Nederlanders aan.

De acteur Coen van Vrijberghe de Coningh, die de rol vertolkte van Johnnie Flodder, overleed in 1997 plotseling aan een hartstilstand.  Hij had de rol overgenomen van Huub Stapel, die Johnnie speelde in de gelijknamige bioscoopfilms. Opa Flodder, gespeeld door Herman Passchier, is er ook al even niet meer.

Maar de rest van de Flodder-cast is nog springlevend. Nelly Frijda (Ma Flodder) is intussen al 81 en daagt nog regelmatig op in verschillende toneelstukken en musicals. De 51-jarige Stefan De Walle (zoon Kees Flodder) kan u eveneens terugvinden in het betere toneelwerk.

De wulpse, 54-jarige Tatjana Simic (dochter Kees Flodder) geniet van het zonnetje in Monaco samen met miljonair Lex van Hessen (68).  Stoute Toet Flodder heet in het echt Djune-Ann van Asten (31) en is nu werkzaam als health coach en als accountmanager bij een reclamebureau. Maar eigenlijk droomt ze ervan om nog eens een keertje te acteren.

Tenslotte is er nog Henkie, gespeeld door de nu 34-jarige Rogier van de Weerd. Maar in plaats van voor de camera, zit hij er nu achter als regisseur. Zo regisseerde hij de musicals Spijkerbroek en Oorlogswinter.

Een tv-serie met als bekende citaat ‘Viespeuk, blijf van je zuster af!’ , zou in deze tijden haast ondenkbaar zijn, dus hopelijk nog eens een herhaling op de Vlaamse tv.

Henkie Flodder

Picture 1 of 5

 

 

REACTIES