Huisje van slechts 27m² verkocht voor waanzinnig bedrag (foto’s )

29

En dat voor een hoop stenen…

En dat voor een hoop stenen…

Eén van de kleinste huisjes in Londen ging onlangs onder de hamer. Dat is niets ongewoons, ware het niet dat de koper maar liefst 817.020 euro neertelde, 130.287 euro meer dan de vraagprijs van 686.800 euro. Het huisje is gelegen in de Londense wijk Chelsea en is niet groter dan 27 vierkante meter. Bovendien moet het volledig gerenoveerd worden.

De koper, Robin Swailes, betaalde maar liefst 30.372 euro per vierkante meter, terwijl de gemiddelde prijs per vierkante meter 21.000 euro bedraagt. Huizen in het Kensington & Chelsea-gebied kosten al snel anderhalf miljoen euro, en Swailes gelooft dat die prijzen de komende jaren nog serieus zullen stijgen, vandaar zijn investering in het minihuisje.

De verkopers van het pandje voorspelden al dat het voor een gigantisch bedrag verkocht zou worden. “Als het helemaal opgeknapt is, zal het sowieso in prijs stijgen, wat het een interessante investering maakt. Dergelijke eigendommen zijn zeer zeldzaam, en de eigenaar mag er zeker van zijn dat niemand in een gelijkaardig huisje woont”, aldus Ed McCulloch van Douglas & Gordon in The Telegraph. (KDN)

Lees ook Meer van deze auteur