Hulpeloze puppy afgeranseld door Chinese hondeneters (video)

39

Geen woorden voor…

We zijn 2016, en blijkbaar kunnen mensen nog steeds ongestraft dieren mishandelen tegen de sterren op. Ter illustratie onderstaand filmpje dat overgewaaid komt uit Guiyang, een stad in de Chinese provincie Guizhou.

Twee Chinezen rossen een puppy af met een stevige stok terwijl de arme viervoeter kermt van de pijn. Zelfs als ie bewusteloos op de grond ligt, doen ze gezellig voort. Vlak ernaast staat een barbecue klaar om het hondje te roosteren, maar dat zie je (misschien gelukkig) niet meer in de video.

Blijkbaar gebeurt dergelijke hondenmarteling daar aan de lopende band. Chinese koks geloven immers dat hoe zwaarder honden afzien alvorens ze de geest geven, hoe lekkerder hun vlees smaakt. De adrenaline die op dat moment door het hondenlijfje stroomt, zou het vlees malser maken.

Dergelijke toestanden zijn overigens moeilijk aan te vechten omdat er in China amper wetten rond dierenbescherming bestaan. En in China mag je nog steeds naar hartenlust genieten van een lekker brokje hondenvlees.

Tijd voor verandering dus, en je kan je steentje bijdragen door DEZE PETITIE te ondertekenen, kwestie van die harteloze Chinezen een virtuele kopper van jewelste te geven. (KDN)

WAARSCHUWING: de beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers!

Lees ook Meer van deze auteur