Krijgen we binnenkort nieuwe films in de Lord Of The Rings-franchise?

1.252

Er is een einde gekomen aan het langlopende conflict tussen Warner Bros. en de familie van J.R.R. Tolkien. De fans hopen nu dat er snel een nieuwe film volgt in de Lord Of The Rings-franchise. Maar hoe groot is die kans?

De familie van Tolkien spande in 2008 en 2012 rechtszaken aan, omdat ze niet blij was met de gang van zaken bij Warner Bros. Zo gebruikte de filmstudio de bekende personages ook in games en dat was volgens de familie niet de afspraak.

De familie kreeg ook niet de beloofde 7,5% van de opbrengsten. Het gaat trouwens niet over een klein bedrag. De drie Lord Of The Rings-films en de drie Hobbit-films hebben in totaal 6 miljard dollar opgebracht! Maar al die problemen zijn nu dus van de baan.

De studio zou graag nog meer verhalen van Tolkien verfilmen. Maar dan zullen ze de rechten moeten kopen van andere boeken van Tolkien en zijn jongste zoon Christopher. En daar zit dus het probleem.

De familie en vooral Christopher – die 92 jaar oud is – zijn niet echt te spreken over de huidige verfilmingen. Tot nu toe heeft hij de rechten op de andere boeken van zijn vader nooit willen verkopen.

In 2043 worden de boeken publiek domein. Dat wil zeggen dat iedereen de werken kan verfilmen. De kans is evenwel groot dat de erfgenamen voor die tijd toch akkoord gaan met een grote cheque van Warner Bros.

De filmstudio en de fans moeten de hoop dus nog niet opgeven.

REACTIES