Mainstream films met echte seks-scènes (video)

1.008

Wanneer de erotiek niet in scène wordt gezet.

Wanneer de erotiek niet in scène wordt gezet.

Method acting is een manier of techniek van acteren waarbij de acteur zijn eigen ervaringen gebruikt om een karakter zo waarachtig mogelijk weer te geven. Dan best hopen dat de acteurs en actrices van onderstaande films geen maagd meer waren tijdens de shoot, want er zijn altijd van die regisseurs die een tikkeltje meer eisen. Neen nu bijvoorbeeld Lars von Trier. Zijn film Nymphomaniac verwierf, al ver voordat de bioscooprelease, een beruchte status doordat de overvloedige seksscènes werkelijke seks bevatten. Maar ook onze noorderburen weten hoe de vonken van het scherm te doen spatten, letterlijk en figuurlijk. Zo waren er in Paul Verhoeven’s Spetters een aantal expliciet gefilmde scènes met orale en anale seks.

Maar je hebt ook films waar de scènes bijzonder grafisch zijn, in de hoop een zo groot mogelijk schokeffect te bekomen bij het publiek. Neem bijvoorbeeld de film ‘Ken Park’ waarin het personage Tate masturbeert, terwijl hij met een strakke sjaal om zijn nek minder lucht krijgt. Chapeau dat je dit krijgt gedaan, terwijl er een hele filmploeg naar je zit te staren. Natuurlijk kan je voor het echte werk ook nog altijd terecht op de oneindige pornosites die het wereldwijde web rijk is, maar helaas zijn die verhaallijnen nog flinterdunner dan een verkiezingsbelofte van een Belgische politicus.

Hieronder alvast de meest noemenswaardige films met echte seksscènes. Wedden dat je deze films nooit meer op dezelfde manier bekijkt? (GBL)

Cruising (1980)

Caligula (1979)

Ken Park (2002)

The Brown Bunny (2003)

9 Songs (2004)

Lie With Me (2005)

Up With Dead People (2008)

Nymphomaniac (2014)

Love (2015)

Stranger By The Lake (2013)

Spetters (1980)

Pola X (1999)

Pink Flamingos (1972)

Shortbus (2006)

Baise-Moi (2000)

All About Anna (2005)