Met dit robotpak kan oma terug twerken (als ze dat zou willen)

11

Het is eender wie je bent, hoe fit, atletisch en goed gebouwd, de tand des tijds haalt ons allemaal in, en dan komt er een moment waarop je trager, minder sterk, flexibel en dergelijke wordt. Gelukkig voor ins zijn er tijden op komst waarin de technologie zich dusdanig ontwikkelt dat het voor ons allemaal nog wel zal meevallen. En daar zorgt Superflex zeker mee voor.

Superflex is het geesteskind van een kleine start up gevestigd in Silicon Valley die draagbare technologie ontwikkelt die het leven van senioren makkelijker moet maken, door met name hun mobiliteit te verbeteren. Ze werken aan een soort computergestuurd pak dat waar nodig steun of zelfs extra kracht kan bieden. Daardoor kan oma of opa makkelijker rechtstaan, gaan zitten, wandelen en dergelijke meer. Je levenskwaliteit gaat er wel degelijk sterk op vooruit wanneer je nog zelf naar de bakker kan blijven gaan, en dat is nu net wat de jongens met Superflex in gedachte hebben.

Superflex is nog niet in productie, maar tegen het einde van 2018 zouden de eerste robotpakken verscheept moeten worden. Net op tijd voor onder de kerstboom dus! (BP)

Lees ook Meer van deze auteur