Pakkend eerbetoon aan Brussel door een van de grootste filmcomponisten ter wereld (video)

18

Kippenvelmoment!

Kippenvelmoment!

Zij die erbij waren vorige donderdag in Paleis 12 te Brussel, kunnen het beamen. Hans Zimmer, één van ’s werelds bekendste en geniaalste filmcomponisten, bracht een uitverkochte zaal volledig in vervoering met 15 van zijn beste filmscores.
Zo kon het publiek genieten van live uitvoeringen van onder andere The Lion King, Inception, Man of Steel, Gladiator, Pirates of the Carribean,…

Maar tijdens een live-uitvoering van de soundtrack van de Dark Knight werd het wel even heel muisstil in de zaal. Zimmer nam het woord en verwees naar de tragische gebeurtenissen in 2012. Toen schoot James Holmes twaalf mensen dood in een bioscoop in Aurora (Colorado) tijdens de première van de Batmanfilm The Dark Knight Rises. Nog eens zeventig mensen raakten gewond. Verkleed als The Joker, de slechterik uit de Batman-trilogie, schoot hij in het wilde weg om zich heen. Zimmer gecomponeerde toen een nummer ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Aurora schietpartij. Met dit eerbetoon zamelde hij ook geld in voor de nabestaanden en de gewonden.

Hierna legde hij de link met de recente aanslagen in Brussel. Ook nu wil hij via zijn muziek troost bieden aan de nabestaanden en de stad Brussel eren. Hetgeen leidde tot een lange staande ovatie voor deze grote meneer. Respect Hans! (GBL)

Bron : video Facebook Evy Emma

Lees ook Meer van deze auteur