PvdA-voorzitter wenst Geert Wilders dood

167

Politiek of niet, zoiets zeg je niet. Aldus de teneur op Twitter.

Dat het ambras is bij onze noorderburen. Meer bepaald tussen de aan populariteit verliezende PvdA en de serieus oprukkende PVV van Geert Wilders.

Eerder deze week riep Wilders op om in verzet te komen tegen de vele asielzoekerscentra. PvdA-voorzitter Hans Spekman beschuldigde Wilders daarop een gevaar te zijn voor de democratie en de rechtsstaat.

Wilders reageerde op zijn beurt met volgende woorden tegen BNR: “Wat moet je doen met iemand die een gevaar is voor democratie? We hebben gezien wat Volkert van der G. vond dat er moest gebeuren met Pim Fortuyn. Nogmaals: ik hoop dat die kogel niet komt, maar als die kogel van links komt, dan weet heel Nederland nu wel dat aan de zijkant de letters PvdA staan geschreven”.

Dat zinde PvdA-voorzitter van Katwijk Willem den Hertog helemaal niet en bijgevolg ventileerde hij zijn woede op Twitter. “We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)”, klinkt het.

De Twitterreacties zijn destructief, gaande van “Buitengewoon onsmakelijk en ongepast” over “Dat jij mij vertegenwoordigt in Katwijk, schandalig!” tot “Opstappen per direct!”.

Den Hertog haalde het bewuste bericht nog niet offline, maar excuseerde zich ondertussen wel. “Er is commotie ontstaan over door mij verzonden tweets over Wilders. Die tweets had ik gezien de reacties niet moeten versturen”.

En terecht, ons dunkt. Ondertussen schaft Wilders zich nog een paar extra Kevlar-vesten aan, of zo. (KDN)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur