Samsung pakt uit met opvouwbare smartphone (video)

25

Samsung zou later dit jaar een prototype produceren van een opvouwbare smartphone.

De Zuid-Koreanen zouden volgens sommige bronnen zelfs werken aan twee opvouwbare modellen. Eén toestel ziet er uit als een compacte make-upspiegel. Dit toestel is dus vooral handig omdat het niet veel plaats inneemt. Een ander model ziet er uit als een 5 inch-smartphone, maar kan worden uitgeklapt tot een tablet van 8 inch zoals in de video hieronder. Het is nog onduidelijk of deze informatie correct is. We weten dus nog niet wat de eerste opvouwbare telefoon te bieden heeft naast het bijzonder buigzame scherm.

Samsung wil de productiecapaciteit voor de nieuwe smartphone uittesten en zou daarom duizenden modellen willen fabriceren. Waarschijnlijk zullen de prototypes worden verzonden naar grote Samsung-klanten zodat zij het toestel kunnen uitproberen. Als de reacties positief zijn, bestaat de kans dat men het toestel op grote schaal zal gaan produceren. Als alles volgens plan verloopt, zou het toestel in 2018 te koop worden aangeboden.

Volgens bronnen heeft men een eerst versie van de experimentele toestellen al getoond aan een beperkte groep mensen. Dit zou tijdens telecombeurs Mobile World Congress gebeurd zijn. Wij waren niet bij de gelukkigen.

De toestellen hebben nog geen naam, maar de kans is groot dat Samsung uitpakt met de toestellen tijdens de ‘International Franchise Accosiation’ IFA-beurs in Berlijn. Dat vindt plaats op 1 september dit jaar.

Onderstaand filmpje zou al wel een idee kunnen geven van wat ons te wachten staat. Volgens echconfigurations.com is het filmpje gebaseerd op gelekte informatie van de Samsung Galaxy X. Eén ding is duidelijk, binnenkort lopen we met een buigbare smartphone rond. (YP)

Lees ook Meer van deze auteur