Singer-songwriter heeft het serieus aan de stok met Tesla (foto’s)

20

De electro-kar vernielde uit eigen initiatief zijn woonst en daarom eist hij nu vijf miljoen euro.

De electro-kar vernielde uit eigen initiatief zijn woonst en daarom eist hij nu vijf miljoen schadevergoeding.

Auto’s die plots een eigen leven gaan leiden: ze bestaan niet enkel in films als ‘Christine’.

Zo was er vorig jaar nog een Brit onderweg met zijn Skoda. Plotsklaps sloeg zijn cruise control op hol, kon hij de wagen niet meer uitzetten en de versnellingsbak niet meer in neutraal krijgen. Tegen welgeteld 191 km/u kwam hij uiteindelijk tot stilstand tegen een stilstaande vrachtwagen. Het werd meteen zijn laatste rit.

Zo’n vaart liep het evenwel niet bij Son Ji-Chang, een Zuid-Koreaanse singer-songwriter die thans in Californië woont. Hij reed afgelopen september zijn Tesla Model X in de garage. Net toen hij het contact wilde afzetten, trok de parelwitte vierwieler eigenhandig nog een sprintje tot in de woonkamer. Nadat hij bekomen was van de eerste schrik, belde hij naar Tesla om het probleem te melden. Die hadden echter zoiets van ‘Ge zult het wel zelf gedaan hebben’.

Son Ji-Chang liet het daar echter niet bij en nam een batterij advocaten onder de arm. Zij zochten – en vonden – tal van andere incidenten waarbij Model X-Tesla’s geheel op eigen rubbers één en ander in de vernieling reden. Er wordt een schadevergoeding van 5 miljoen dollar geëist.

Bij Tesla moet men daar eens goed mee lachen. Volgens hen is het bewezen dat Son zijn Tesla zélf dwars door de muur boorde en wil hij nu zijn status als beroemdheid misbruiken, om de fabrikant te doen afdokken. Maar als het aan hen ligt, zal dat niet pakken. Weldra zal een rechter zich over de zaak buigen. (SL)

Lees ook Meer van deze auteur