Sjoemelt Lamborghini met rondetijden?

61

Het is erg gesteld bij VAG. Na de sjoemeldiesel zijn er nu ook ernstige aanwijzingen dat men sjoemelt met de rondetijden van paradestiertje Lamborghini.

Het is erg gesteld bij VAG. Na de sjoemeldiesel zijn er nu ook ernstige aanwijzingen dat men sjoemelt met de rondetijden van paradestiertje Lamborghini.

Eerder deze week kwam in het nieuws dat Lamborghini weldra op het autosalon van Genève zou uitpakken met een extra gepeperde versie van de Huracàn: de Huracàn Performante. Daar hoorde ineens dit filmpje bij, waaruit moest blijken dat deze Italiaanse bolide een record aan diggelen had geslagen. Met een rondetijd van 6:52:01 op de Nürburgring, is deze Huracàn namelijk net geen vijf seconden sneller dan de Porsche 918 Spyder, de vorige snelste straatlegale productie-auto.

Maar… bij Bridgetocantry.com, die alle nieuwtjes over de ‘Groene Hel’ brengen, vond men dat wel een héél straffe rondetijd. Zij lieten enkele experts het filmpje ontleden, die enkele eigenaardigheden ontdekten.

Ten eerste is het nogal bizar dat de snelheid op een bepaald moment van 205 km/u naar 211 km/u gaat, terwijl de naald van de toerenteller onveranderd 7.800 toeren blijft aangeven. Ten tweede heeft men een sterk vermoeden dat de beelden werden versneld van 24 naar 25 frames per seconde. In dat geval zou de echte rondetijd geen 6:52 zijn, maar wel 7:08. Dat is nog geen tijd om jezelf voor te schamen natuurlijk, maar dan zou de Performante wel op de achtste plaats staan in de plaats van de eerste… (SL)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur