Nieuwe betaalbare Tesla verkoopt als zoete broodjes

1.535

Sinds het lanceringsevent van model 3 – het instapmodel van Tesla – vorige week, komen er 1.800 bestellingen per dag bij. Zo gaat het vooruit, natuurlijk.

Dat was niet het enige goede nieuws voor Tesla. Na het lanceringsevent ging hun aandeel ook serieus de lucht in. Om maar te zeggen: het geloof in de toonaangevende elektrische autobouwer is er nog wel.

Tesla heeft de opties op model 3 bewust beperkt gehouden, om de assemblage ervan sneller te kunnen laten verlopen. De auto’s worden in Gigafactory 1 gemaakt. Het doel is om er tegen eind dit jaar vijfduizend per dag van de band te laten rollen. Ergens volgend jaar moet het einddoel van tienduizend per dag gehaald worden.

Vanaf nu worden de auto’s dus geleverd. De eerste golf is voornamelijk bestemd voor eigen medewerkers die er eentje besteld hadden. Daarna volgen de mensen die reeds eigenaar zijn van een Tesla. Die hebben blijkbaar een lidkaart van de fanclub, en krijgen voorrang. Daarna volgen de andere bestellingen die binnen de Verenigde Staten werden geplaatst.

Wie aan deze kant van de plas woont, moet nog geduld hebben tot het laatste kwartaal van 2018. Ruim tijd dus nog als u er eentje wil bestellen.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur