Tover ieder blikje of flesje om tot een fris tapbiertje (video)

411

Het is al lang geen discussie meer. Bier van het vat smaakt anders dan hetzelfde bier uit een flesje. Welke het lekkerste is?  Dat bepaalt u natuurlijk zelf.

Maar als we het vanuit een wetenschappelijk standpunt bekijken, zit er in een vat minder lucht per hoeveelheid bier. Daardoor treedt er minder oxidatie op. Een vat bier blijft ook de hele tijd gekoeld, van bij de brouwer tot in het glas.

Maar niet iedereen kan – of mag van zijn wederhelft – iedere avond op café gaan om van een vers getapte pint te genieten. Wel, voor diegenen is er nu de Fizzics Waytap. Een tap voor thuis, met gepatenteerde microschuimtechniek. De Waytap stuurt geluidsgolven door het bier, die ervoor zorgen dat het natuurlijke koolzuur in uw pintje bubbels vormen. Daardoor wordt het aroma en de smaak van het bier versterkt.

Een stopcontact heeft u niet nodig. Gewoon de tap omhoog, een bierflesje erin en tappen maar. Weldra op de markt voor zo’n 120 euro. Zullen cafébazen uit een ander vaatje moeten tappen om deze concurrent tegen te gaan?

 

 

 

 

REACTIES