Van deze 3 auto’s mag je geen foto’s maken op het Autosalon (foto’s)

71

Officieel worden ze namelijk pas over twee maanden voorgesteld, op het Salon van Genève.

Officieel worden ze namelijk pas over twee maanden voorgesteld, op het Salon van Genève.

Op het Autosalon in Brussel staan er drie vierwielers in ‘Black Boxes’. Deze zijn alleen toegankelijk voor VIP’s en journalisten. En hier en daar een enkeling die heel hard weet aan te dringen. Foto’s maken is voor iedereen ten strengste verboden. De auto’s moeten hun Europees debuut maken op het Salon van Genève, vandaar.

Bij Opel werd al een tijdje geknutseld aan een auto die, net onder het premiumsegment, wagens als de VW Passat en de Mazda 6 het vuur aan de schenen moet leggen. De luxewagen kreeg de benaming Insignia Grand Sport.

Bij Mercedes heeft men een nieuwe E-klasse coupé. Een echte deze keer, want daar waar de vorige ‘E-coupé’ eigenlijk slechts een C-klasse was, ligt de nieuwe wel degelijk op het platform van de E-klasse. Het resultaat is een aanzienlijk grotere coupé, waarin zelfs lange mensen achterin voldoende plaats hebben.

Bij Alfa Romeo is het aanbod, met enkel de MiTo en de Giuletta, een tijdlang triestig geweest. Vorig jaar kwam daar de Giulia bij en ook in de wereld der SUV’s wil het merk het nu helemaal gaan maken met de Stelvio. (SL)

Lees ook Meer van deze auteur