Voor de Gin en chocoladeliefhebbers : een Gin op basis van cacao (foto’s )

32

Een lekkernij van Belgische makelij.

Een lekkernij van Belgische makelij.

De Belgische chocolatier Xolato (Peter Messely) experimenteert graag met chocolade. Zo kwam hij op het lumineuze idee om een Chocolade Gin te maken genaamd X-Gin. De X-Gin behoort op vandaag niet meer tot Xolato, maar wel tot de firma ‘X-Gin’. Begin 2016 hebben zij een eigen gin gemaakt op basis van cacao (46% VOL). De X-Gin is een vernieuwende gin op basis van Cacaobonen uit Colombia, Hazelnoten uit Piemonté, Amandelnoten uit Avola, Wilde Peper en Vanillestokken uit Madagascar.

Of zoals de beschrijving op de website zegt : ‘De X-GIN verwijst naar de origine van de cacaoboon waar de Inca’s , Azteken en de Maya’s een godendrank mee brouwden. Ze geloofden dat dit een drank was bestemd voor de goden en koningen, die zorgde voor een langere levensduur, extra intelligentie en eveneens een afrodisiacum.’ . Astemblieft! (GBL)