Vrouw smeert zich in met zonnecrème, maar raakt toch zwaar verbrand (foto’s)

1.890

Heerlijk, dit weer. Maar de zon kan ook onverbiddelijk zijn. Dat overkwam de Britse Melissa Wrigley toen ze onlangs op reis was in Gran Canaria.

De 21-jarige Melissa Wrigley trok onlangs met haar vriend naar Gran Canaria. Alles verliep naar wens, tot de laatste dag. Hoewel ze zich om de 45 minuten insmeerde met een zonnecrème met beschermingsfactor dertig, raakte ze zwaar verbrand op haar rug. Tweedegraads brandwonden, zo bleek achteraf in het ziekenhuis.

“In het begin voelde ik niets, maar toen we achteraf iets gingen drinken, begon mijn rug steeds meer pijn te doen. Ik ging naar het huisje van mijn zus en nam een ijskoude douche. Daarna deed mijn zus er nog wat aftersun op. Maar de pijn werd steeds erger. Ik kon mezelf zelfs niet meer aankleden”, aldus Wrigley.

De jonge blondine durfde op dat moment niet naar haar wonden kijken, dus wachtte ze tot ze weer thuis was. Daar wist ze niet wat ze zag. “Toen ik de brandwonden zag, schrikte ik enorm. Het leek wel op varkensschrammen. Ik vreesde dat ik er de rest van mijn leven mee zou rondlopen. Dat was niet het geval, maar nu heb ik wel heel wat sproeten en vlekjes op die plek. Die waren er vroeger nog niet”, klinkt het.

Wrigley gebruikte een zonnecrème van het merk Boots Soltan. Ze contacteerde het bedrijf, legde haar verhaal uit en kreeg enkel een tegoedbon van 30 euro. Verder onderzoek was onmogelijk omdat ze de bus zonnecrème niet meer had.

“We vinden het jammer dat dit is gebeurd. We dragen veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Toch willen we onze klanten erop wijzen dat ze bij te zonnige dagen best niet te lang aan een stuk in de zon blijven liggen. Op tijd en stond even schaduw opzoeken, is geen overdreven maatregel”, reageert het bedrijf. U bent gewaarschuwd.

REACTIES