Wetenschappelijk bewezen: chips zijn net zo verslavend als harddrugs

995

Televisieseries bingewatchen met een wortel en  een courgette in de hand doet niemand. Er hoort gewoon een zak chips bij. En nog een, en nog een, en nog een. Want chips zijn even verslavend als harddrugs.

Dat blijkt uit onderzoek van Tony Goldstone, een neuroloog van het Imperial College in Londen. Die schotelde een hoop Britten met overgewicht plaatjes voor van junkfood en chips.

De dikke Britten reageerden even enthousiast op het voedsel als junkies op het zien van een heroïnespuit.  Ze activeerden dezelfde hersengebieden als een alcoholist die een goed gevuld glas voor zich krijgt.

Uit een onderzoek van Marion Hetherington, Professor Biopsychology aan de universiteit van Leeds, blijkt dan weer dat we geprogrammeerd zijn om een zak chips helemaal leeg te eten, ongeacht het hongergevoel. En dan vooral als we tegelijk iets anders doen, zoals televisieseries kijken.

Hetherington raadt aan een portie chips in een kommetje te doen en de zak te verbergen. Maar dat is voor de ene al wat makkelijker dan de andere.

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur