Zin in een gin-tonic? In deze bar kan u kiezen uit meer dan 1000 verschillende gins

63.910

Een drankenkaart met meer dan 60 pagina’s, dat kan tellen!

Voor zij die binnenkort in Azië zitten en niet vies zijn van een lekkere gin-tonic: hou een kleine pitstop in Bugis, Singapore. In Parkview Square staat een indrukwekkend gebouw met de bijnaam Gotham City, vanwege de gelijkenis met de Wayne Tower uit de Batman-films.

Maar echt speciaal is de binnenkant. En wel de Atlas Grand Lobby & Bar van het Raffles Hotel. Die bar bestaat uit maar liefst 690 vierkante meter. Gasten kunnen er kiezen uit meer dan 1.000 verschillende soorten gin. Eigenaar Vicky Hwang gaat er prat op dat hij daarmee de grootste collectie gins ter wereld heeft.

Opvallend: de gins hebben een gemeenschappelijke factor, namelijk het alcoholpercentage. Een gin met minder dan 40% alcohol komt er niet in. Volgens Jason Williams, de ginmeester van Atlas, smaakt gin beter als hij sterker is.

De ginsoorten worden tentoongesteld tot helemaal aan het plafond (25 meter!). Hebt u zin in de gin van het hoogste schap, dan klimt een showdame via een speciaal voorziene kabel omhoog om die voor u te nemen. The Great Gatsby is er niets tegen.

 

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur