Zó feliciteren de makers van Jurassic Park het team achter Star Wars als nieuwe recordhouder (foto’s)

82

Nadat Star Wars het ene box office record na het andere heeft verbroken, zal het zeer moeilijk worden om Han Solo en co nog van de troon te stoten.

Nadat Star Wars het ene box office record na het andere heeft verbroken, zal het zeer moeilijk worden om Han Solo en co nog van de troon te stoten.

Deze zomer had Jurassic World het lucratiefste Amerikaanse openingsweekend aller tijden op zijn naam staan. De blockbuster brak toen het voormalige record van The Avengers (207,4 miljoen dollar) met een totaalbedrag van 209 miljoen dollar. Gelukkig liet de president van Marvel Studios het niet al teveel aan zijn hart komen en hij stuurde toen een leuke tweet de wereld in. Kevin Feige, grote baas bij Marvel Studios postte een tweet met bijhorende tekening waarop te zien is hoe acteur Chris Pratt een T-Rex berijdt met de hamer van Thor in zijn klauwen terwijl de Avengers moedeloos toekijken. Zijn manier om de makers van Jurassic World te feliciteren. Maar deze keer is het de beurt aan Universal, producenten Steven Spielberg en Frank Marshall, regisseur Colin Trevorrow en het hele Jurassic World-team om hetzelfde te doen voor de nieuwe Star Wars. En dat deden ze ook met een affiche met daarop de nieuwe droid BB-8 die een medaille ontvangt van een T-Rex. Star Wars opende vorig weekend met maar liefst 247 miljoen dollar in de VS en 528 miljoen dollar wereldwijd.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat zoiets gebeurd tussen verschillende filmstudio’s. Zelfs voor het tijdperk van Twitter, Facebook, internet en smartphones kwam het wel eens voor dat de ene regisseur de andere feliciteerde bij een opmerkelijk prestatie. George Lucas deed net hetzelfde bij James Cameron, toen Titanic Star Wars van de troon afstootte als box office kampioen. Lucas op zijn beurt kreeg ook de nodige lof van Steven Spielberg toen Jaws niet langer meer de meest winstgevende film allertijden was. Zal Avatar 2 van James Cameron in 2017 opnieuw records doen sneuvelen of zal Star Wars de eeuwige kampioen blijven? (GBL)

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur