24 april is Lingerie Day: dat moet gevierd worden (foto’s)

354

Al sinds de oertijd  bedekt en versiert de mens zijn lichaam. Maar geen enkel kledingstuk dat de fantasie zo prikkelt als lingerie.

Voor 1900 hadden zowel mannen als vrouwen vrijwel hetzelfde soort ondergoed aan. Namelijk een eenvoudig wit T-vormig hemd tot op de knie, hetgeen ook fungeerde als nachthemd, overhemd of als onderrok. Echt elegant was het niet en dit vormloze hemd begon dan ook de vrouwen een beetje te vervelen. In de middeleeuwen gaven dames met status hun naaisters de opdracht om het hemd zo te tailleren dat het strak om het lijf heen zat en zo ontstond de voorloper van het korset.

In 1907 werd voor het eerst een beha getoond in het Amerikaanse blad Vogue. In de jaren vijftig werd het taboe over lingerie definitief doorbroken, dankzij filmsterren als Brigitte Bardot, Audry Hepburn en natuurlijk Marilyn Monroe.  Hun erotische uitstraling zorgde ervoor dat lingerie speels en uitdagend werd: puntbeha’s, hotpants, step-ins, babydolls en mooie kanten slips. 

 

Zoveel jaren later is dankzij de sociale media het tonen van lingerie aan de buitenwereld de normaalste zaak van de wereld geworden. Omdat we International Lingerie Day toch niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan, tonen we beneden een overzicht van de populairste lingerie-accounts op Instagram. Hard werk, maar iemand moet het doen.

🏵 Riyam – Photography by @yumnaaa –

A post shared by Lonely Lingerie (@lonelylingerie) on

Remember summer? #waiting #… #getnegative @nickonken x @stephclairesmith

A post shared by Negative (@negativeunderwear) on

 

REACTIES