5 tips om een toffe mancave te maken

385

Als man heb je af en toe tijd voor jezelf nodig. Soms wil je gewoon even ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, alleen of met vrienden. Voetbal kijken, games spelen en een lekker biertje drinken. De oplossing? Een mancave! Veel hoef je hier niet voor te doen. Zoek een vrijstaande kamer in huis en ga aan de slag met deze 5 tips.

1. De locatie

Als eerste moet je beslissen welke kamer je kan en mag gebruiken. Vaak wordt een kelder of zolder als mancave ingericht, maar een leegstaande slaapkamer kan natuurlijk ook. Zorg er in ieder geval voor dat je de volgende basisbehoeften hebt: verwarming, elektriciteit, televisieaansluiting en internet. Als je het geluk hebt om de ruimte volledig om te bouwen, dan heb je uiteraard nog meer mogelijkheden. Dan is het misschien ideaal om extra geluidsisolatie aan te brengen, want een actiefilm op volle speakers bekijken is gewoon veel toffer. Ook gekleurde LED-verlichting mag zeker niet ontbreken in je mancave, vooral ‘s avonds geeft dit een cool effect.

2. Meubelen

Net als in de woonkamer heb je in een mancave meubelen nodig. Meubels die je moet hebben zijn: een grote zetel voor jezelf en je kameraden, een tafeltje voor drinken en snacks tijdens voetbalwedstrijden, een barkast of een complete biertoog, bijhorende stoelen of barkrukken en eventueel wat opbergkasten voor kleiner gerief.

3. Entertainment

In eerste instantie heb je misschien zin om de hele dag in de zetel te hangen en bier te drinken, maar op de duur zal dat ook wel vervelen. Een mancave moet ook entertainment bieden voor jezelf en je groep vrienden. Op dat vlak zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Heb je altijd al gedroomd van een eigen biljart of pokertafel? Ook een darts- en schaakbord kunnen een leuke toevoeging zijn. En hé, misschien kan je wel een oude flipperkast op de kop tikken. Verder is een televisie zeker een must voor jouw mancave. Je kan hier voetbalwedstrijden op volgen, films kijken en games spelen.