Aan ieder zelfbedingings-touchscreen van McDonald’s hangen… uitwerpselen

303

Tot die conclusie kwamen ze na een onderzoek. Waar zitten de mensen toch met hun handen alvorens ze hun maaltijd bestellen?

Bij zowat iedere McDonald’s staan tegenwoordig touchscreens waarop je zelf je bestelling kunt ingeven en betalen, om lange wachtrijen aan de kassa’s te vermijden. Het Britse ‘Metro’ onderzocht hoe proper die schermen eigenlijk zijn en het resultaat is nogal alarmerend.

Het onderzoeksteam ging langs bij acht fastfoodrestaurants van de keten, in Londen en Birmingham. Bij alle acht troffen ze bacteriën aan, die enkel afkomstig kunnen zijn van menselijke of dierlijke uitwerpselen.

Zo was er op alle acht de geteste schermen de listeria-bacterie terug te vinden. Die kan onder andere een miskraam veroorzaken bij zwangere vrouwen.

Op één scherm vonden de onderzoekers stafylokokken terug. Die zijn potentieel gevaarlijk omdat ze zich snel kunnen voortplanten, diverse infecties kunnen veroorzaken en resistent tegen antibiotica kunnen worden.

Nog volgens de onderzoekers, hoeft het kleine aantal onderzochte touchscreens niet per se representatief te zijn voor de rest van de wereld. Maar voor alle zekerheid, ga je toch maar best je handen grondig wassen na het bestellen…

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur