Acteur Peter Dinklage zat vroeger in een punkband en dat klonk zo (video)

155

Game of Thrones zit erop. Voorgoed.

En het laatste seizoen heeft de echte fans met een zeer wrang en onbevredigend gevoel achtergelaten. Het voelde aan alsof het niet snel genoeg voorbij kon zijn, waardoor er nog meer plotgaten waren dan in onze begroting. Jon Snow lag vijf afleveringen lang te apegapen, het leger van de ondoden stelde uiteindelijk niets voor, Arya heeft de krachten om van gedaante te wisselen nooit of te nimmer gebruikt, de manschappen van de Unsullied en de Dothraki zijn blijkbaar onuitputtelijk, de rivier rondom Kings Lading is opeens getransformeerd tot een woestijnlandschap. En zo kunnen we wel eventjes blijven verder gaan.

Gelukkig was er nog acteur Peter Dinklage om het niveau omhoog te krikken, ondanks zijn kleine gestalte. Al waren zijn teksten soms tenenkrommend slecht, hij slaagde er steeds in om een geweldige prestatie neer te zetten als de immer intelligente dwerg Tyrion. Of er nog leven is voor Dinklage na Game of Thrones? But of course. Zo zal hij binnenkort weer te zien zijn in een middeleeuws spektakel toepasselijk getiteld The Dwarf, maar deze keer als de slechterik van dienst.

Dat de acteur alle genres aankan, zijn we rotsvast van overtuigd, zelfs musicals als het moet. Want het kleine heerschap zat in de jaren negentig in een rockband. Zijn band heette Whizzy, en ondanks informatie over deze groep schaars is, worden ze in artikels uit die tijd omschreven als ‘funk-punk’ met invloeden van rap. 

Videoclips hebben ze nooit opgenomen, maar onderstaande demo-tape vond onlangs zijn weg naar het internet. Of het te pruimen is, beslis jezelf.  Wij kregen tijdens het luisteren alvast zin om de boel kort en… klein te slaan.

REACTIES