Antwerps kamermeisje: “Gast lag op bed en vroeg of ik hem handje wilde helpen”

4.311

Onlangs deed de Britse tabloid ‘The Sun’ een rondvraag bij kamermeisjes van hotels, wat voor gekke dingen zij zoal meemaken tijdens hun werk. Ook de Vlaamse pers nam dit over, maar wij vroegen ons af wat er zich zoal afspeelt in Vlaamse hotels.

En dus staken we ons licht op in een Antwerps viersterrenhotel, alwaar wij enkele kamermeisjes vonden die met ons hun strafste verhaal wilden delen.

Kamermeisjes – al zijn er ook wel kamerjongens – zijn de mensen die hotelkamers opruimen en schoonmaken. Het is een vrij zwaar beroep: in drukke tijden maken ze meer dan twintig kamers per dag schoon. In vele hotels moet een kamer na uiterlijk een half uur weer piekfijn zijn. En dat is niet altijd evident: sommige gasten maken er echt een zootje van. En dan zijn er ook nog gasten die andere dingen van de jongedames verwachten, zo blijkt…

“Mijn ergste ervaring is van toen ik nog maar enkele dagen aan de slag was,” steekt het eerste kamermeisje van wal. “Ik moest de kamer doen van een Italiaanse zakenman, die enkele dagen bij ons zou verblijven. Ik klopte aan en het bleef stil, dus ging ik naar binnen. De man was bezig op zijn laptop en droeg alleen een onderbroek. ‘Ik zal straks wel terugkomen,’ verontschuldigde ik me, maar hij gebaarde dat ik mijn ding kon doen.”

“Terwijl ik zijn bed opmaakte, zat hij me constant te bekijken. Plots stond hij recht van zijn stoel en zag ik duidelijk dat hij, euh, opgewonden was. Hij smeekte me om intiem met me te zijn, waarna ik aanstalten maakte om weg te gaan. Hij greep me bij de pols en zei: ‘Please! Only 3 minutes I need, or my balls will explode!’

“Ik rukte me los en rende recht naar het kantoor van de supervisor. Die stuurde onmiddellijk een mannelijke collega naar de kamer, om mijn werk af te maken. Sindsdien waag ik me niet meer in een kamer waar een gast nog aanwezig is, ook al staan ze erop dat ik de kamer toch doe.”

Ook een ander kamermeisje kreeg al eens te maken met een opgewonden gast. “Ik moest van de supervisor propere handdoeken gaan brengen naar een kamer die ik net gedaan had. ‘Zou ik de handdoeken daar dan vergeten te verversen zijn?’ dacht ik. Ik er dus naartoe met enkele propere handdoeken. Ik klopte aan en ging, na bevestiging van de gast, naar binnen. Hij lag languit en zonder kleren op het bed, zichtbaar opgewonden. Ik deed alsof ik dat niet had opgemerkt en bracht de handdoeken naar de kamer. Daar bleken de propere handdoeken die ik eerder bracht nog onaangeroerd te zijn. Terug in de kamer, was de gast met zichzelf aan het spelen, en hij vroeg of ik hem een handje wilden helpen. Ik heb hem straal genegeerd en verliet de kamer weer.”

Kamermeisje nummer drie: “Er was een man bij ons te gast van maandag tot vrijdag. Het was een al wat oudere, deftige zakenman. Ik weet niet van welk land hij kwam, maar hij sprak Engels met een accent dat ik niet kon thuisbrengen. De dag dat hij wilde uittchecken, gaf hij me vijftig euro fooi. Dat vond ik best wel veel: de meeste gasten geven helemaal geen fooi, sommigen laten wat kleingeld achter. Hij drong echter aan dat ik het geld zou aannemen, wat ik uiteindelijk ook deed. Toen ik zijn kamer weer wilde verlaten, zei hij me dat hij wel wat verwachtte in ruil voor die riante fooi.”

“Misschien een beetje naïef van mij, maar ik wist écht niet wat hij bedoelde. Toen ik dat vroeg, zei hij niks maar stond recht. Pas toen hij mijn uniform wilde losknopen, drong het tot me door. Ik heb hem een flinke oorveeg gegeven en ben weggerend.”

Naast ongewenste avances, moeten de kamermeisjes ook vaak de goorste dingen opkuisen. Veel gasten schijnen de vuilbak niet te weten staan, om gebruikte rubbertjes in te kieperen. “En als het Tomorrowland is, kuisen we van ‘s morgens tot ‘s avonds braaksel”, zo klinkt het haast in koor. En dan zijn er blijkbaar ook nog gasten die bepaalde lichaamssappen op de gekste plaatsen lossen. “In de kleerkast lag een vochtig plasje. Ik kon niet thuisbrengen wat het was, en toen ik dichterbij kwam om het op te kuisen, rook ik het: een kwakje. Komaan, welke normale kerel spuit er nu in een kleerkast?”

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur