Arme Japanse mannen blijven steeds langer maagd

252

Eén op de tien heteroseksuele Japanse mannen blijft maagd tot zijn veertigste. En niet omdat hij dat zo graag wilt.

Een grootschalig onderzoek, de National Fertility Survey genaamd, in Japan toonde aan dat één op de tien volwassen Japanse mannen in de dertig nog nooit zijn stoute schoenen heeft aangetrokken. En niet omdat ze dat niet zouden willen. Dat aantal zou sinds 1992 meer dan verdubbeld zijn.

Hoewel de daling van de vleselijke activiteit bij jonge heteroseksuele Japanse mannen niet zo simpel te verklaren valt, is er volgens onderzoekers wel een duidelijk merkbare trend opgedoken in het paringsgedrag van Japanse mannen en vrouwen. Simpel gezegd zijn de Japanse vrouwen eigenlijk uit op de rijkere mannen. En die zijn gewoonlijk al wat ouder. Mannen met een laag inkomen laten de vrouwen dus steeds vaker links liggen, ongeacht hun ervaring tussen de lakens. Als de man over voldoende geld beschikt, doet dat laatste er voor de vrouwen niet toe. Neem dat van die arme Japanse mannen dus maar letterlijk.

Bij vrouwen is net het omgekeerde waar. Japanse vrouwen met een laag inkomen gaan net veel vaker van bil dan vrouwen die een aanzienlijke som geld op hun rekening hebben staan.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur