Bijzondere Aston Martin moet recordbedrag opbrengen (foto’s)

2.131

Hij heeft een rijke racegeschiedenis, waardoor-ie al eens een keertje opgelapt werd.

Van donderdag 12 juli tot en met zondag 15 juli is het alweer Goodwood Festival of Speed. Een feestje voor petrolheads dat doorgaat op het Goodwood Circuit in West Sussex. Een show waar vooral historische racewagens geshowd worden. Daarnaast is er ook telkens de Goodwood Hill Climb.

Er worden niet enkel historische racewagens tentoongesteld, maar ook verkocht. Zoals deze Aston Martin DB4GT Zagato MP 209.

Er werden slechts negentien DB4GT Zagato’s gebouwd, waarvan er drie een MP209-racetrim kregen – en dit er dus één van is.

Deze Aston werd in de jaren zestig gebruikt waarvoor-ie gemaakt was: om mee te racen. Daarbij deelde hij, zoals u op onderstaande foto’s kunt zien, al eens in de brokken. Om daarna weer in originele staat hersteld te worden, natuurlijk.

Bonhams zal de auto veilen tijdens het Goodwood Festival of Speed. De veilingmeester kan er geen bedrag op kleven, maar wat hij wél weet is dat het allicht de duurste Aston Martin ooit zal worden. Het is namelijk een Zagato, er bestaan eigenlijk maar drie exemplaren van in MP209-trim én hij heeft een raceverleden.

1

Picture 1 of 35

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur