Atoomoorlog? Geen probleem: Wij sluiten ons op in deze waanzinnige Doomsday Bunker

150

We zouden er bijna op hopen…

Stel, geheel hypothetisch, dat de Amerikaanse, Russische en Noord-Koreaanse president, zijnde Donald Trump, Vladimir Poetin en Kim Jong-Un, toch niet de dikste vriendjes zijn. Stel dat ze toch beslissen oorlogje te spelen en ze ieder om beurt besluiten op de rode knop te drukken. Dan mag je er vanuit gaan dat jouw leven naar de balzak is als je geen veilig onderkomen hebt. En is er een oplossing voor? Jazeker: deze Doomday Bunker.

In deze bunker met twaalf  units hoef je jezelf geen zorgen te maken… of toch niet de eerstkomende vijf jaar. Met een tropische tuin, een eigen bioscoop, subtropisch zwemparadijs en een eigen fitnesszaal ga je je vijf jaar niet vervelen.  Er zijn er die slechter zullen zitten.

Elke unit kost zo’n 2 á 3 miljoen dollar – tussen 1,7 en 2,6 miljoen euro dus. Je krijgt er als bonus wel een speciale survival-training bij én eten voor vijf jaar.

Of er nog units beschikbaar zijn? Geen idee. Volgens welingelichte bron (CNN) zou de verkoop in 2012 al gesloten zijn. Een andere (iets minder betrouwbare bron) laat weten dat er onder de kopers een Amerikaan, een Noord-Koreaan en een Rus zitten. Dat wordt daar (een gezellige) boel.

REACTIES