Audi heeft het door: “Niet genoeg grondstoffen voor batterijen EV’s”

1.137

De brandstofauto moet helemaal dood, en over enkele jaren moet die brandstoftank vervangen zijn door een batterijenpakket. “Kan niet”, zo weten ze nu bij Audi.

Audi heeft nog niet zo lang geleden de e-tron op de markt gebracht. Daarvan zullen er dit jaar in Vorst zo’n 10.000 minder gemaakt worden dan eerst gepland. De reden? De leverancier van de batterijen kan niet volgen. Ook bij andere merken die EV’s produceren is het tegenwoordig vechten om aan batterijen te geraken.

Die batterijleveranciers, waaronder LG, kunnen simpelweg niet snel genoeg aan de grondstoffen geraken om die batterijen te kunnen produceren.

Dat heeft ze bij Audi doen inzien, dat er wellicht gewoonweg niet genoeg grondstoffen zijn om iedereen in een elektrische auto te krijgen.

Nu lepelt het Duitse merk wel volop terug dikke diesels in hun sportieve modellen, maar toch beseffen ze dat duivelssap de toekomst niet is. Wat dan wel? Waterstof.

Ze zijn aan het project h-tron begonnen. Het is de bedoeling dat er dit jaar nog een prototype op waterstof komt, en dat er vanaf 2021 waterstofauto’s van het merk op onze wegen te zien zijn.

Een auto die zijn power uit waterstof in de plaats van batterijen haalt, heeft trouwens nog twee voordelen: ‘tanken’ hoeft niet per se drie kwartier of langer te duren, en ze geraken ook nog eens verder met een volle lading.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur