Australiërs kunnen binnenkort kiezen tussen 33 gender-aanduidingen op hun paspoort

456

God schiep de mens als zijn beeld. Maar dat beeld begint wel heel verwarrend te worden.

Er zijn twee kanten aan een verhaal, drie steden in de Marginale Driehoek en vier seizoenen in een jaar – althans toch bij ons. Zekerheden, waar we nooit echt bij hebben stilgestaan. Zoals het geslacht van een persoon. Totdat de politieke correcte slinger opeens hevig begon door te slaan.

Velen die zich erbij neerleggen en menen dat iedereen met de tijd moet meegaan. Maar ook heerschappen die niet kunnen wennen aan het idee van verandering, zoals deze meneer in Londen bij het zien van gender-neutrale verkeerslichten:

In Australië gaan ze nog een stapje verder. Als je dacht dat down under in je onderbroek maar twee dingen mogelijk zijn, dan heb je het mis. Want de partij Labor Opposition heeft een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat de Aussies kunnen kiezen tussen maar liefst drieëndertig gender-aanduidingen bij het aanvragen van een geboorteakte of paspoort.

Labor will ensure people obtain identification options that match their sex characteristics and/or gender identities, as preferred‘, aldus de motivatie van de partij. 

Wat mogen deze drieëndertig geslachten dan wel zijn? Beneden een opsomming. Tot dewelke behoor jij?

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur