Bekend whiskymerk opent nieuwe distilleerderij van 220 miljoen euro (video)

212

Als u als whiskydistilleerderij flessen aan de man kunt brengen van maar liefst 567.000 euro per stuk, dan kunt u ook een nieuwe fabriek permitteren die een beetje boven de rest uitsteekt.

Dat is wat het bekende Schotse luxe single malt merk The Macallan Distillery deed.  De nieuwe distilleerderij ligt tussen de typische Schotse highlands gelegen in het gebied Speyside, omdat dit een belangrijk Schots whiskygebied is.

De Macallan Distillery heeft een dikke 220 miljoen euro gekost en levert ook meteen zestig jobs op. Het mag dan wel drie en een half jaar tijd gekost hebben om het megacomplex af te krijgen, het was de tijd en investering waard. De productie van The Macallan whisky wordt nu met een derde vergroot .

Het dak van het gebouw is een golvende, houten dakconstructie die bestaat uit 380.000 verschillende componenten. Daarmee is het een van de meest gecompliceerde houten dakconstructies ter wereld. Uiteraard zijn bezoekers meer dan welkom voor een degustatie en een volledige rondleiding. 

U weet alvast welke trein te nemen.

REACTIES