Bekende Nederlander vlamt tegen 337 km/u over de openbare weg (video)

1.231

En daar heeft hij nu een beetje spijt van.

De Nederlander Joel Beukers speelde ooit rugby op hoog niveau, tot hij een keer een plasje moest doen. Laboranten troffen MDMA en amfetamines in Beukers’ urine aan en hij werd geschorst.

“Ik heb bij mijn weten niks gepakt”, liet hij nadien weten. “Het moet in de fitnesssupplementen die ik nam gezeten hebben.”

Joel Beukers besloot daarop zélf supplementen te gaan ontwikkelen, die hij nu verkoopt onder de merknaam Clean Nutrition. Hij is ook online-fitnesscoach.

Daar verdient hij stevig zijn boterham mee. Zijn auto? Een in het goud gewrapte Lamborghini Huracan. Onlangs besloot hij op de Duitse Autobahn te gaan testen hoe snel de Italiaanse bolide eigenlijk kan.

Na enkele pogingen – Joel Beukers moest even inhouden voor uitgerekend Nederlandse toeristen die er onnodig het linkse rijvak bezetten – zette hij 337 km/u op de teller. De video daarvan plaatste hij op YouTube.

Om die er vervolgens weer af te halen. Beukers had namelijk schrik dat onbezonnen Nederlanders hem zouden gaan nadoen. Maar toen bleek de video natuurlijk al geript te zijn, waarna Beukers besloot die zélf ook weer online te plaatsen.

Hij plaatste er nog wel het volgende bij: DISCLAIMER. DOE DIT NOOIT NA. Dit was een eenmalige actie, wat gelukkig goed is afgelopen. Maar het is extreem gevaarlijk met deze snelheden. Het is volkomen legaal om dit in Duitsland op bepaalde wegen te doen. Ik hab een race-licentie, het was 6 uur zondagochtend, maar dan nog is dit niet voor herhaling vatbaar.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur