Belg laat Hollanders een poepje ruiken tijdens Kampioenschap Gehaktballen Eten (video)

399

Je zou het helemaal niet aan zijn postuur merken, maar toch is de dertigjarige Rik Nauwelaerts een heuse kampioen in talloze (vr)eetcompetities.

Curryworsten, chicken nuggets, bitterballen,…hij eet met gemak de concurrentie naar huis. Dat mochten ook onze noorderburen ervaren tijdens het Open Rotterdams Kampioenschap Gehaktballen Eten. Nauwelaerts wist in dertig minuten tijd tien gehaktballen naar binnen te werken. 

Hij mag zich dus de regerend kampioen Gehaktballen Eten noemen. Na de wedstrijd voelde hij zich redelijk, vertelde hij. “Ik heb eigenlijk twee hobby’s: ik sport en ik eet. Ik loop lange afstanden, zoals marathons en ultramarathons. Daarvoor moet ook getraind worden. Dan mag ik al wat meer vettige troep eten.” Zijn prijs? Een etentje. “Ik kon kiezen uit een ritje met een wagen of een etentje. Dan is de keuze snel gemaakt”, lacht de kampioen.

Het was trouwens de allerlaatste gehaktballenwedstrijd. Volgens de organisatie is het eten van zoveel vlees in tijden van duurzaamheid en vergroening niet meer gepast en zijn ze nu op zoek naar een ander concept.

Krijg je na het zien van volgende beelden een hongertje naar andere bizarre kampioenschappen? Neem dan zeker hier  en hier eens een kijkje. Smakelijk!

REACTIES