Bewezen! Netflix ruïneert jouw seksleven

166

Daar zakt ons broek van af!

Ben je nog geen dertig en trekt jouw seksleven letterlijk en figuurlijk op geen kl…? Dan hebben wij misschien wel de reden gevonden.  Een onderzoek van de General Social Survey laat ons bijzondere resultaten zien als het gaat om het seksleven van een jongvolwassene.

Uit dit onderzoek is gebleken dat 23 procent van de millennials het afgelopen jaar geen seks heeft gehad. Waar tien procent van de mannen tien jaar geleden nog aangaven geen seks te hebben, bleek het nu maar liefst achtentwintig procent te zijn.  Bijna een verdrievoudiging dus.

We hebben iets beter nieuws voor onze dames. Zij doen het met acht (2008) ten opzichte van achttien procent (2019) iets minder seksloos.  Straf wel, als je weer dat we in een tijd leven waar dating-apps zoals Tinder als paddestoelen uit de grond schieten. 

Het feit we langer blijven hangen in ‘Casa Mama’ maakt dat we veel minder spontaan de horizontale tango dansen, aldus Jean Twenge, hoogleraar psychologie aan de San Diego State University die het onderzoek bestudeerde.  Andere verklaringen voor het gebrek aan seksleven van onze millennials zijn volgens haar de vele prikkels en verleidingen die onze maatschappij op ons afvuurt. Sociale media, smartphone, games en jawel, Netflix zijn een echte ‘bummer‘.

Conclusie… wil je wat meer van bil, zet dan je mobieltje, PlayStation en Netflix dan maar wat meer op stil! 

 
REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur