Bewoners Nieuw-Zeeland opgeschrikt door ‘alien’ (foto’s)

3.443

Zij die het eigenaardig creatuur zagen, waren ervan overtuigd dat het van een andere planeet kwam. Zelfs de taxidermist wist niet wat het was…

Hanna Mary en haar moeder schrokken zich zowat halfdood, toen ze tijdens een strandwandeling op het eigenaardige wezen stootten. Het zag er hartstikke dood uit, maar ook heel erg buitenaards. Iets met twee poten en een staart, scherpe tanden, gevleugelde klauwen en een lange punt op zijn kop.

De twee wisten niet goed wat te doen. Ze wilden het meenemen, maar dachten dat het misschien giftig was. Uiteindelijk gingen ze thuis handschoenen halen om de ‘alien’ – want ze waren er echt waar van overtuigd dat het een bezoeker van een andere planeet was – mee te nemen.

Ze brachten het naar de taxidermist om het levenloze lichaam verder te onderzoeken. Ook die was er na een grondige inspectie van overtuigd dat het een alien betrof. Het was alleszins niks aards dat hij kende.

Hanna Mary zette foto’s van het creatuur op haar Facebook, in de hoop dat iemand opheldering kon brengen. Uiteindelijk wist ene Malcolm Francis, een wetenschapper aan het National Institute of Water and Atmospheric Research, wat het was: een mannelijke Dipturus nasutus en redelijke staat van ontbinding. Een door weinig mensen gekende vissoort, aangezien die normaliter zo’n anderhalve kilometer onder de zeespiegel leeft.

Het enige raadsel dat thans blijft, is hoe dit exemplaar in godsnaam op het strand terechtkwam.

1

Picture 1 of 5

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur