Blinde Street Fighter-expert heeft unieke tactiek om tegenstanders te vermorzelen (video)

134

Als het verhaal van Handi The Gamer je nog niet genoeg inspireerde om je droom na te jagen en je door niets te laten tegenhouden, dan doet volgend succesverhaal het misschien wel.

Nederlander Sven ‘BlindWarriorSven‘ van de Wege is geen doorsnee gamer. Ten gevolge van kanker werd hij namelijk blind. Voor een fervent gamer is niets kunnen zien de meest verschrikkelijk nachtmerrie die je jezelf kunt inbeelden. Nochtans liet Sven zich hierdoor niet afremmen. Door keihard te werken en door uiterst geconcentreerd zijn gehoor te spitsen op de geluidseffecten van Streetfighter II op de SNES had hij het spel snel onder de knie.

Zijn vriendin, tevens zijn steun en toeverlaat, kocht daarna een PS4 voor hem met de overtuiging dat hij met zijn SNES-vaardigheden dit systeem ook onder de knie zou krijgen. Met succes, want vorig jaar tijdens het Sonic Boom toernooi in Madrid wist hij met 2-0 te winnen van Street Fighter-expert Musashi in een best of three-game. Het publiek ging helemaal uit z’n dak.

Zijn ambitie is om pro-gamer te worden en een voorbeeld te zijn voor gamers met een beperking. Hoe een paar verblinde ogen bij anderen zeer grote ogen kunnen opzetten.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur