Bloedmooie Toyota Supra is eindelijk officieel (foto’s)

4.469

Gedaan met korrelige, stiekeme foto’s: hier is Toyota’s sportiefste nu helemaal.

De introductie van de Toyota Supra: het verliep niet meteen van een leien dakje. Al jarenlang roept Toyota dat er terug een Supra komt. De looks daarvan moesten tot nu geheim blijven, maar een stiekemerd lekte al enkele plaatjes. Enkele dagen daarna postte een stagiair bij Toyota Mexico per abuis al een filmpje.

Maar nu kunnen we de prachtige sportwagen dus in volle glorie aanschouwen, en dat is bijlange geen straf om naar te kijken. Straffer nog: we zouden er zo willen instappen en een eindje mee gaan sturen.

Dat sturen doet-ie volgens Toyota trouwens, dankzij een perfecte gewichtsverdeling, bijzonder goed. Wat ons niet verwondert. De Toyota Supra is onderhuids eigenlijk de nieuwe BMW Z4 en bij het Duitse merk hebben nagenoeg alle auto’s al decennialang een 50/50 gewichtsverdeling.

Ook de krachtbron komt van BMW: de turbogeblazen drieliter is terug te vinden in zowat het hele BMW-gamma. In de Supra produceert de zescilinder 340pk en 500Nm, waarmee een sprintje naar de 100 km/u 4,3 tellen in beslag neemt. Ook in het interieur vinden we veel van de Z4 terug. Eigenlijk zou je haast kunnen stellen dat de nieuwe Supra een BMW Z4 ìs, maar dan met een andere koets erover. Een bloedmooie koets, dat dan weer wel.

Het grijze exemplaar in de fotoserie onder betreft een speciaal exemplaar: de A90. Daar worden slechts negentig exemplaren van geproduceerd, en die voor Europa zijn allemaal al uitverkocht.

Wie vandaag een Supra bestelt, zal zijn auto in oktober geleverd zien worden. De eerste ‘stockwagens’ die nog moeten geleverd worden, zijn immers allemaal al uitverkocht. Hoeveel-ie moet kosten? Dat weten ze op het moment van schrijven bij Toyota België zélf nog niet, blijkbaar.

24

Picture 24 of 24

 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur