BMW maakt slechts 1.200 stuks van deze extra gepeperde sedan (foto’s)

8.907

Kwestie dat het allemaal een beetje exclusief blijft natuurlijk.

Er was een tijd dat de BMW 3-serie enkel te verkrijgen was als coach. In de loop van de E30-generatie kwamen daar een sedan, station en cabriolet bij. Vanaf de E36 werd de coach vervangen door een coupé.

In de huidige generatie heten die cabrio- en coupé-varianten 4-serie. Van de M4 bestaat al een tijdje een hardcore-versie: de M4 CS. Het stond dus in de sterren geschreven dat er ook van de M3 een CS zou komen. Wel, nu is het zo ver.

Die heeft, net als de M4 CS, een 3-liter zes-in-lijn TwinPower Turbo in het vooronder, die 460pk en 600Nm levert. Een speciaal uitlaatsysteem moet ervoor zorgen dat toeschouwers ook horen dat u niet met een ‘gewone’ M3 onderweg bent.

De CS kreeg enkele lichtere onderdelen. Het dak, de motorkap, de splitter, de diffuser en de achterspoiler zijn van carbon. Daar waar airco’s tegenwoordig 4-zonig zijn, moet u het in de M3 met een 1-zone airconditioning stellen. Dat scheelt iets in luxe, maar ook in gewicht.

De M3 CS gaat in 3,9 tellen naar de honderd. De top is electronisch begrensd op 280 km/u in de plaats van de gebruikelijke 250 km/u.

Vanaf begin volgend jaar kunt u naar de dealer hollen om er een te bestellen. Want wie er eentje wil moet snel zijn: er worden slechts 1.200 stuks van gemaakt. De prijs? 117.650 euro. Ter vergelijking: de ‘gewone’ M3 kost 33.480 euro minder.

1

Picture 1 of 11

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur