Carlex Design: voor wie de Mercedes X-klasse niet vet genoeg is (foto’s)

1.719

De prijs valt nog enigszins mee, maar er worden slechts 999 exemplaren gebouwd.

Onlangs voegde Mercedes een pick-up toe aan zijn gamma: de X-klasse. De productieversie ziet er echter, in vergelijking met de conceptauto die eerder kwam, nogal gewoontjes uit. Daar willen ze bij Carlex Design nu wat aan doen.

Zij bouwen de X-klasse om tot een terreinmonster, dat zo lijkt weggereden uit Jurassic Park: de Off-Road. Die staat op knoerten van terreinbanden. De carrosserie krijgt hier en daar wat elementen om de look behoorlijk agressief te maken en een lichtbalk op het dak, teneinde ‘s nachts nog de bomen door het bos te kunnen zien. Ook het interieur wordt grondig aangepakt.

Heeft u niet de ambitie om door veld en bos te crossen, maar wil u toch een dikke X-klasse? Dan heeft Carlex Design ook de Urban in petto. Die krijgt verlaagde vering, dikke velgen en – net als de Off-Road – een stoerdere look.

Wat dat kost, zo vraagt u zich af? De goedkoopste X-klasse komt op 40.595 euro. Voor de ombouw naar de Off-Road komt daar nog 13.995 euro bij, een Urban moest 16.995 euro kosten.

1

Picture 1 of 6

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur