Chinese vechtkunstenaar Jet Li is haast onherkenbaar geworden door ziekte (foto)

1.158

De naam Jet Li hoeft geen introductie. 

Als voormalig winnaar van vijftien gouden en een zilveren medaille bij de Chinese Wushu-kampioenschappen speelde hij de rollen van martial arts-legendes Wong Fei Hung en Huo Yuanjia in de films Once Upon a Time in China en Fearless. Daarna maakte hij een succesvolle overstap naar Hollywood en mocht hij zijn krijgskunsten tonen in films als Romeo Must Die, Danny The Dog, Lethal Weapon 4 en The Expendables. 

Maar dat u de 55-jarige acteur de laatste jaren minder op het grote scherm zag, heeft een reden.  In 2013 verklaarde hij dat hij aan hyperthyreoïdie lijdt. Dit is de medische term voor een overactieve schildklier, hetgeen een waaier aan klachten en symptomen kan veroorzaken, zoals een gejaagd gevoel, nervositeit, gewichtsverlies in combinatie met een toegenomen eetlust, hartkloppingen, beven, zweten, vermoeidheid en diarree.

Onderstaande foto doet vele fans ondertussen al zorgen maken. De krachtige présence die Jet Li altijd had, heeft nu plaatsgemaakt voor een oud en fragiel persoon. Hopelijk zijn de vele steunbetuigingen op Twitter een hart onder de riem voor de krijger.

Onderstaand plaatje komt, in tegenstelling tot wat heel wat mensen denken, niet van de live action-verfilming van Mulan: de opnames daarvoor zullen immers pas in augustus starten. De agent van Jet Li bevestigde inmiddels dat de foto wel degelijk echt is.

REACTIES