Dames met Pitt (video’s)

1.133

Acteur Brad Pitt heeft opnieuw de liefde gevonden. Afgelopen weekend werd hij al flirtend  gespot met actrice Charlize Theron in een bar in Los Angeles. Volgens een bron zou de romance wel eens kunnen uitgroeien tot zijn eerste serieuze relatie sinds de split met Angelina Jolie in 2016. Maar wat Pitt doorheen de roze bril van de liefde waarschijnlijk nog niet kan zien, is hoezeer het leven van zijn nieuwe vlam gelijkt op dat van zijn ex-vrouw.

Pitt en Theron werden aan elkaar voorgesteld door Therons ex-verloofde Sean Penn. De Kerstperiode werkte zijn gebruikelijke magie uit en na een maand zijn de twee dichter tot elkaar gekomen. Volgens een getuige konden ze afgelopen weekend niet van elkaar af blijven in de bar van het Chateau Marmont in Los Angeles. Schoon, de liefde.

Wat Pitt nog niet maar ons al wel is opgevallen, zijn de gelijkenissen in levensloop tussen Charlize Theron en Angelina Jolie. De twee 43-jarige topactrices hebben een turbulent verleden achter zich, vol drugs een moeilijke relaties.

Harde jeugd

Zowel Theron als Jolie hebben een moeilijke relatie met hun vader. Theron stond erbij en keek ernaar toen haar moeder haar vader doodschoot uit zelfverdediging toen de actrice 15 jaar was. Jolie weigerde zeven jaar lang contact met haar vader Jon Voight, nadat hij in 2002 verklaarde dat zijn dochter kampte met zware mentale problemen. Beide actrices gaven aan dat ze veel respect hebben voor hun alleenstaande moeder, die hen de kracht gaf om het te maken in Hollywood.

Drugsgebruik

Beide actrices komen ervoor uit in het verleden al eens met drugs geëxperimenteerd te hebben. Charlize Theron was vroeger verstokt aan cannabis, terwijl Jolie in haar jonge jaren het rijtje cocaïne, heroïne, XTC en LSD afging. De getalenteerde dames zijn ondertussen echter al geruime tijd clean.

De ex-files

Zowel Jolie als Theron hebben een zwak voor hun tegenspelers. Theron had een lange relatie met haar Ierse antagonist Stuart Townsend, die ze leerde kennen tijdens het maken van de film Trapped. De relatie hield negen jaar stand. Daarna datete ze acteurs Alexander Skarsgard, Ryan Reynolds, Keanu Reeves en Sean Penn, met wie ze zich later verloofde. Theron verbrak die verloving in 2015.

Angelina Jolie leerde haar eerste echtgenoot, Jonny Lee Miller, kennen op de set van de misdaadfilm Hackers in 1995. Daarna mochten ook Billy Bob Thornton en uiteraard Brad Pitt een ring aan haar vinger schuiven. In 1996 had Jolie ook nog een relatie met model en actrice Jenny Shimizu.

Adopties

Beide actrices kozen voor adoptie om hun gezin uit te breiden. Charlize Theron adopteerde haar Zuid-Afrikaanse zoon Jackson toen deze drie jaar oud was. Drie jaar later nam ze ook dochter August, toen acht maanden, onder haar vleugels. Angelina Jolie en Brad Pitt adopteerden samen drie kinderen: Maddox (17), Pax (15) en Zahara (14). Daarnaast gaven ze zelf hun betere genen door aan Shiloh (12) en de nu tienjarige tweeling Knox en Vivienne.

Wereldverbeteraars

Charlize Theron gaat sinds 2018 door het leven als VN Messenger of Peace en zet zich zo in om geweld tegen vrouwen aan banden te leggen. Ze stichtte ook het  Charlize Theron Africa Outreach Project, dat steun verleent aan families die getroffen worden door Aids en hiv. 

Ook Angelina Jolie heeft banden met de Verenigde Naties. Als speciale afgezant reist ze af naar door oorlog getroffen gebieden en verleent ze hulp aan vluchtelingen. 

Pikante beelden

Beide actrices tonen graag hun prachtige lijven. In 1999 sierde Charlize Theron de cover van Playboy. Daarnaast verscheen ze ook in expliciete scènes in de films The Cider House Rules, The Burning Plain, 2 Days In The Valley en de horrorfilm The Devil’s Advocate. Jolie deed haar naam dan weer eer aan in de films Gia, By The Sea, Foxfire en Original Sin. 

Pittige madammen

Dat het geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken, bewezen de twee actrices ook doorheen de jaren. Charlize Theron verkocht een model ooit een klap in het gezicht toen deze laatste zelf agressief werd in een bar. Daarnaast bezorgde ze Teri Hatcher ook eens een paar blauwe ogen toen een vechtscène voor de film 2 Days In The Valley verkeerd liep. Verder vertolkte Theron straffe heldinnenrollen in Atomic Blonde, Aeon Flux en Mad Max: Fury Road.  

Angelina Jolie doet dan weer aan Thai Boxing en doet 99 procent van haar stunts voor het witte doek zelf. Daarnaast vertolkte ze onder meer Lara Croft in Tomb Raider en een CIA-agente in de actiethriller Salt

Beide vrouwen rijden ook al eens graag rond op Harley-Davidsons.

Oscar voor lelijke rollen

Zowel Charlize Theron als Angelina Jolie verloochenden hun schoonheid voor bepaalde rollen in een film. Zo liet Jolie alle glamour achterwege bij het vertolken van een geestesgestoorde patiënt in de film Girl, Interrupted.  Daarmee won ze een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Charlize Theron troefde haar af met een Oscar voor Beste Actrice met haar rol in de bios Monster. Om de seriemoordenares Aileen Wuornos naar behoren neer te zetten, kwam de actrice maar liefst 15 kilo bij.

Fortuin

Beide top actrices zijn dan ook nog eens gehaaide zakenvrouwen. Charlize Theron heeft een geschat vermogen van 96 miljoen euro, terwijl Angelina Jolie zo’n 128 miljoen euro zou bezitten. 

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur