De 10 meest populaire Netflix-personages (video’s)

444

Netflix zorgt voor heel wat kijkplezier. Sommige mensen zijn er zelfs aan verslaafd. Straffer nog: in India werd onlangs de eerste Netflix-verslaafde opgenomen in een ontwenningskliniek.

Al zal het bij de meeste mensen zover niet komen natuurlijk. Maar goed. Onlangs konden kijkers stemmen op hun meest favoriete Netflix-personages. Hier de uitslag.

10. Marty Byrde uit ‘Ozark’

Byrde wordt vertolkt door Jason Bateman. Hij is een financieel adviseur met als specialiteit: witwassen van geld. Hij krijgt een drugsbaron als klant, die hem de opdracht geeft een half miljoen dollar witter dan wit te wassen. En dat verloopt natuurlijk niet van een leien dakje.

9. Kimmy Schmidt uit ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’

Vertolkt door Ellie Kemper. Kimmy Schmidt wordt gered uit de handen van een apocalyptische sekte in Indiana, waar ze vijftien jaar lang vastgehouden werd. Nadien moet ze zich zien aan te passen aan het leven in New York.

8. Francis Underwood uit ‘House of Cards’

Kevin Spacey speelde hierin een politicus die iedereen manipuleerde. Tot uitkwam dat Kevin Spacey beschuldigd werd van seksueel ongepast gedrag en hij uit de reeks geschreven werd. Desondanks blijkt hij nog steeds één van de favoriete personages.

7. Danny Rand uit ‘Iron Fist’

Danny Rand overlijdt in een vliegtuigcrash, maar duikt vijftien jaar later plots weer op. Bovendien heeft hij ook nog eens een mysterieuze kracht. Al vechtend probeert hij zijn oude leventje weer terug te krijgen.

6. Luke Cage uit ‘Luke Cage’

Na een mislukt experiment krijgt Luke Cage superkrachten en een huid die niet stuk kan, waarna hij in New York te maken krijgt met allerlei tuig.

5. Eleven uit ‘Stranger Things’

Hierin vertolkt Millie Bobby Brown een meisje met bovennatuurlijke krachten.

4. Matt Murdoch uit ‘Daredevil’

Murdoch, gespeeld door Charlie Cox, is overdag een advocaat en ‘s avonds een superheld. Hij is stekeblind, maar weet toch de ene crimineel na de andere te verslaan.

3. Clay Jensen uit ‘13 Reasons Why’

Hannah Baker pleegt zelfmoord. Maar net voor ze dat doet, stuurt ze dertien cassettebandjes naar mensen die haar tot de wanhoopsdaad gedreven hebben. Bakers vriend, Clay Jensen, gaat op zoek naar de waarheid.

2. Frank Castle uit ‘The Punisher’

Het gezin van voormalig marinier Frank Castle wordt uitgemoord en Castle, die zweert dat de daders zwaar gestraft zullen worden. Dat blijkt echter een stukje moeilijker te gaan dan verwacht.

1. Jessica Jones uit ‘Jessica Jones’

Nogal logisch dat Marvel-superheldin Jessica Jones op nummer één staat. Ze houdt niet alleen Hell’s Kitchen vrij van gespuis, ze is ook nog een streling voor het oog.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur