De 10 meest sexy bikini-filmscènes ooit (video’s)

667

Top tien lijstjes zijn altijd voor discussie vatbaar. want over smaken en kleuren valt nu eenmaal niet te twisten. Maar als  we het over één ding akkoord kunnen zijn: onderstaande dames zien er geweldig uit in hun zwemkostuum.

Deze bikini-scènes staan in het collectieve geheugen gegrift. Hebben we er volgens jou één over het hoofd gezien? Laat dan gerust beneden een reactie achter. 

10 – Ursula Andress in ‘Dr. No’

De Britse krant The Sun vroeg ooit eens aan zijn lezers naar de meest sexy vrouwelijke sidekick uit alle James Bond-films. De Zwitserse actrice Ursula Andress, Bondmeisje in Dr. No, kwam als winnaar uit de bus. Waarom? Kijk eens naar onderstaande scène en dan weet je het antwoord meteen.

9 – Phoebe Cates in ‘Fast Times at Ridgemont High’

In de jaren tachtig werd een generatie mannen smoorverliefd op Phoebe Cates, toen ze in een meest minuscule ensemble uit het zwembad kwam. Hoewel ze die tegen alle verwachtingen afdoet, bleek het in de film zelf gewoon een droom te zijn. Deze ‘natte’ droom staat nog steeds op nummer 1 in ‘Mr. Skin’s Top 25 Nude Scenes Of All Time‘. Gerechtvaardigd? Beslis zelf…

8 – Kate Upton in ‘The Other Woman’

Cameron Diaz en Leslie Mann ontdekken dat de man waar ze beiden een relatie mee hebben, hen zelfs bedriegt met een derde dame. Maar deze juffrouw is dan ook niemand minder dan de blonde seksbom Kate Upton. Tja, geef hem eens ongelijk…

7 – Halle Berry in ‘Die Another Day’

Als Bondgirl Giacinda ‘Jinx’ Johnson brengt Halle Berry een hommage aan de legendarische scene uit Dr. No met Ursula Andress die veertig jaar eerder op dezelfde sexy manier het water uitkwam. We hadden ook haar legendarische scène uit Swordfish kunnen posten hier, maar deze had helemaal niets om het lijf.

6 – Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson, Rachel Korine in ‘Spring Breakers’

Vier voor de prijs van één. Wat is het toch met die voormalige Disney sterretjes dat ze allemaal eens volwassen, de drang krijgen om zich te profileren met een ondeugend imago? When good girls go bad…

5 – Bo Derek in ’10’

Bo Derek, who the f*ck is Bo Derek? Een vraag die vele jonge lezers zich zullen afvragen, maar deze dame werd dankzij Blake Edwards’ 10  één van de grootste mainstream sekssymbolen van de jaren tachtig. Het vleeskleurige badpak werd even iconisch als haar unieke haarstijl.

4 – Angelina Jolie in ‘Tomb Raider : The Cradle Of Life’

Deze film was één grote ramp, op een bepaalde scène na. Na het zien van Jolie in een strak badpak, weet je meteen waarom Brad Pitt destijds Jennifer Aniston dumpte. We zouden wellicht hetzelfde gedaan hebben.

3 – Denise Richards in ‘Wild Things’

Mevrouw ex-Charlie Sheen Denise Richards zal nooit als een groot actrice geroemd worden, maar haar rol in Wild Things en vooral haar samenspel met co-actrice Neve Campbell blijft de hoofdreden waarom deze film tot op vandaag nog regelmatig wordt bekeken en talloze waardeloze sequels heeft.

2 – Jessica Alba in ‘Into The Blue’

De film flopte grandioos en Alba werd zelfs genomineerd voor een Raspberry. Liggen wij daar van wakker? Niet echt. Liggen we van onderstaande scène wakker? Meestal. Geniet van de prachtige fauna.

1 – Carrie Fisher in ‘Episode VI: Return of the Jedi’

Jabba the Hutt mag dan wel een slijmerig vetzakske zijn, smaak heeft hij in ieder geval. De wereldberoemde scène, waarin Leia volgens kenners de transformatie van meisje naar vrouw doormaakt, werd in de loop der jaren vaak geïmiteerd en geparodieerd. Onder meer Jennifer Aniston trok het pakje aan in een aflevering van Friends waarin zij de ultieme fantasie van haar vriend Ross (David Schwimmer) uitvoert. Zo is deze outfit nog steeds een populair item van vele cosplayers op allerlei comic conevenementen. Het beroemde slavenpakje van prinses Leia uit Star Wars heeft in 2015 bij een veiling omgerekend 85.000 euro opgebracht, om je een idee te geven hoe iconisch deze bikini wel is. May the pauze button be with you ! 

REACTIES