De 10 mooiste ijshotels ter wereld (foto’s)

191

Fris aan de vis. Koud aan de bout. Chilly aan de willy. Vorst aan de worst. Frigid aan de piet. Onder nul aan de lul. Zijn dit uitspraken die als muziek in je oren klinken? Dan best eens een tripje boeken naar één van volgende hotels :

1. Noordpoolresort Kakslauttanen – Finland

Slapen in een warme iglo. Klinkt bizar, maar in Finland de normaalste zaak van de wereld. Wat deze iglo zo speciaal maakt, is dat het dak transparant is en het Noorderlicht met een beetje geluk goed zichtbaar is.

2. Jukkasjärvi Ice Hotel – Zweden

Dit gebouw heeft een gewelfde architectuur, vormgegeven door kunstenaars van over de hele wereld. Ook heeft het net als voorheen twintig suites, waarvan negen met een privé-sauna. Om het gebouw het hele jaar te handhaven zijn de buitenmuren van beton gemaakt, bedekt met een mengsel van ijs en sneeuw. Om de binnentemperatuur op -5 graden Celsius te houden, maakt het gebruik van natuurlijke kou door stalen buizen te boren in de permafrost, vijf meter onder de grond. Daarnaast is het geheel grondig geïsoleerd, zodat er geen kou naar buiten kan en geen warmte naar binnen.

3. Hotel de Glace – Quebec, Canada

Behalve een lekker koud ijsbedje, heb je hier ook een enorme ijsglijbaan. Koude handen, warme liefde? Misschien is dan de ijstrouwkapel van dit hotel iets voor jou. Het ligt op tien minuten rijden vanaf Quebec.

4. Snowcastle of Kemi – Kemi, Finland

Zijn je kinderen fan van Frozen, dan kunnen ze hier als Elsa of Anna zich uitleven in de ijsspeeltuin, terwijl de mama en papa kiezen voor de Olokolo: ‘liefdesnestjes’ met warme slaapzakken en een transparant dak.

5. Hotel of Ice – Baleameer, Roemenië

Dit is het eerste ijshotel in Oost-Europa, hoog in de Karpatische bergen, gelegen aan het Baleameer en met de prachtige Roemeense vrouwen. Let’s kick some ice!

6. Kirkenes Snowhotel – Kirkenes, Noorwegen

‘Sneeuw is onze vriend’ is het motto van het Kirkenes Snow Hotel. De muren zijn hier meer dan anderhalve meter dik en de slaapzakken zijn lekker warm. Je merkt nauwelijks dat je op sneeuw ligt te slapen.

7. Igloo Hotel – Grandvalira, Andorra

Wie zei dat er enkel ijshotels aan de poolcirkel te vinden zijn? Ook midden in de Pyreneeën zit je er even cool bij. Op 2.350 meter hoogte heb je alvast a view to kill…and to chill.

8. Sorrisniva Igloo Hotel – Alta, Noorwegen

Vertel eens, bestaat er iets zaliger dan even racen op de sneeuwscooter of husky sledetocht, vervolgens een sauna en dan gaan slapen onder een rendierhuidje? Dit hotel organiseert ook excursies naar het Noorderlicht. Als dat niet cool is…

9. Snow Village – Kittila, Finland

Laat je elk jaar opnieuw verrassen door dit hotel, dat telkens van vorm en grootte verandert. Of je kan natuurlijk voor de ijssculpturen, de ijsbars, dertig kamers en een trouwkapelletje gaan.

10. Ice Cave – Hokkaido, Japan

Vroegtijdig boeken is hier de boodschap, aangezien dit hotel maar één kamer heeft. Maar wat voor een kamer. Je bevindt je wel in een prachtig ijsparadijs, midden in het Alpha Resort Tomamu skigebied.

Opgepast, al deze hotels hebben we één ding gemeen, en dat is dat je best niet te lang op de pot blijft zitten.

REACTIES